•  

Baya

 
Ik heb met Baya een heerlijke vakantie gehad in Oostenrijk, een hondenvakantieweek van Dogwalktrail. Het was fantastisch om weer in de bergen te zijn; ik was daar zo'n 15 jaar geleden voor het laatst. Door mijn verschillende handicaps (zeer slechtziend, gewrichtsproblemen, hersenletsel), was het erg moeilijk om een organisatie te vinden waar ik mee met vakantie kon. Maar Bianca en Francois van Dogwalktrail stonden daar wel voor open en ik voelde me zeer welkom. Zij proberen juist om het voor iedereen met hond mogelijk te maken om te genieten van de natuur, de honden, en zo mogelijk het wandelen.

Voor mij was het echt uitproberen wat ik nog zou kunnen. In de loop van de week bleek bij het wandelen dat dalen best goed ging, maar dat stijgen voor mijn knieën niet te doen was. Bij elke stap voelde ik een mes in beide knieën snijden en dan kom je niet lekker vooruit. Maar met een hoge dosis pijnstilling/ontstekingsremmer en de take-it-easy wandelingen ging het best goed en heb ik genoten van een stil bergmeer, een bulderende waterval, de frisse heldere berglucht, de vele stroompjes (door de eindeloze regen), de spelende honden en de gezelligheid van de andere mensen.
 
Met mijn geleidehond Baya naar Oostenrijk bij Dogwalktrail
 
Ik vond vrijdag echt het hoogtepunt van mijn vakantie. We zijn met de gondel omhoog gegaan en over een bergpaadje naar beneden gewandeld tot het middenstation van een andere gondel. Op het moeilijke stuk liep Francois voor me en we hielden allebei dezelfde stok vast, zodat ik kon voelen welke kant we opgingen. Ook luisterde ik goed waar hij z'n voeten neerzette. Daarbij had ik in m'n andere hand een prikstok als extra steuntje en om te voelen waar ik m'n voet neer kon zetten. Heel inspannend, maar zo heerlijk om toch een lekkere wandeling te kunnen maken! Ik heb echt genoten en begin weer te glunderen als ik er aan terugdenk!
 
Met mijn geleidehond Baya naar Oostenrijk bij Dogwalktrail
 
Met mijn geleidehond Baya naar Oostenrijk bij Dogwalktrail
 
Ook Baya heeft het de hele week prima naar haar zin gehad, ze kon op veel plaatsen los, als het niet al te steil was. Doordat er altijd wel mensen bereid waren mij te helpen kon ik haar zoveel vrijheid geven. Er waren 9 mensen met 9 honden en Baya kon het met allemaal goed vinden. Ze speelde met de honden tot ze één voor één moe werden en Baaytje ging maar door. Heerlijk toch, zij heeft ook echt vakantie gehad!
Voor mensen die dit ook wel wat lijkt: zie www.dogwalktrail.com voor meer informatie.
Ook als je denkt dat het door handicap of iets anders niet zou kunnen; ik zou toch maar even overleggen, er is veel mogelijk!

Herma mans.

Helaas is op 13 juli Herma overleden. Herma is overleden aan borstkanker.
We hebben 2 x mogen genieten van haar en haar lieve hond Baya.
We zijn blij dat we Herma en Baya hebben mogen laten genieten van een mooie vakantie in Oostenrijk.
Terug naar boven