•  

Ervaringen België 2005

 
Weekend Ardennen 30 april 2005
Terwijl ik me zat te bedenken wat ik zou gaan doen met Koninginnedag, kwam er een e-mail binnen van DogWalkTrail. Er waren nog plaatsen vrij in het weekend van 30 april. Dat leek me wel wat en schreef me met Dĭvka in.

Op vrijdag alle spullen gepakt en met Dĭvka op weg naar de Ardennen. De reis duurde iets langer dan de twee uur die de routeplanner aangaf. Aangekomen stonden de begeleiders van DogWalkTrail al op ons te wachten. Alle deelnemers kwamen vlak na elkaar binnen. De groep was zeer divers. De jongste deelnemer was 18 en de oudste 50. Ook de grootte en ras van de honden was zeer uiteenlopend.
 
DogWalkTrail hondenvakantie ervaringen België 2005
 
Er volgde een korte briefing waarna we op een groot veld de honden aan elkaar lieten wennen. Dĭvka gedraagt zich soms agressief naar angstige of agressieve honden. Ik heb haar voor de zekerheid maar aan de lijn gehouden. Alle honden gedroegen zich voorbeeldig. Daarna was het de beurt aan de bazen om in de bar wat nader kennis te maken.

De volgende ochtend stond er een speur/puzzeltocht op het programma. Het weer was zeer belovend. Een blauwe hemel en een klein beetje wind. Na het ontbijt werden we opgehaald dor de begeleiders van DogWalkTrail. De puzzeltocht die was uitgezet bestond uit stukken wandelen met daartussendoor doe- en denkopdrachten.
 
DogWalkTrail hondenvakantie ervaringen België 2005
 
Na de eerste doeopdracht heb ik Dĭvka ook losgelaten. Ze ging met een paar grotere honden aan het rennen en spelen, zonder mij daarbij uit het oog te verliezen. Ze negeerde de kleinere honden. Het is verbazingwekkend hoe snel een groep honden met zeer verschillende karakters een “roedel”vormen. De tocht was niet zwaar. Daardoor was er ruimte om de andere deelnemers beter te leren kennen.
Rond het middaguur waren we terug op het beginpunt. Hier konden de honden een duik nemen in de rivier. Dat lieten de honden zich geen twee keer vertellen. Dĭvka is een echte waterrat en was niet uit het water te slaan. Wij konden op deze manier rustig van onze lunch en de zon genieten.

Het begon redelijk warm te worden. De korte broeken en mouwloze hemdjes werden uit de tas gehaald. Voor het middagprogramma stond een kanotocht op het programma. We werden in groepjes van twee verdeeld. Dĭvka en ik deelden de kano met Jip (Flatcoated retriever) en Monique. Helm op, zwemvest aan, daar gingen we. Dĭvka vond het niet eng en gedroeg zich netjes. Het enige probleem was dat ze de groep bij elkaar wilde houden. Dat valt niet mee in een kano op een stromende rivier. Ze blafte continu. Pas als we als voorste kanoden hield ze op met blaffen. Halverwege maakten we een stop om het zitvlees wat rust te geven. De honden konden weer lekker zwemmen. Er waren enkele jongens in het water met een bal aan het overgooien. Dĭvka vond dat ook wel leuk. De jongens vonden het leuk en gingen haar uitdagen. Dat hadden ze beter niet kunnen doen. Dĭvka had de bal te pakken. Gelukkig beet ze hem niet lek. De jongens hielden het voor gezien en gingen aan land verder spelen. Dit ontging Dĭvka niet en al snel had ze de bal weer te pakken. De jongens hielden het voor gezien.

Na de groepsfoto stapten we weer in de kano's en maakten ons op voor een moeilijk stuk in het traject. Alleen Pieter-Jan (begeleider) hield zijn hoofd niet boven water. Helaas deed hij dit uit ons gezichtsveld.
Na drie en een half uur varen, kwamen we droog bij het eindpunt. We hadden wel allemaal een houten kont gekregen. De tocht was het waard.

Door de actieve dag hadden we allemaal trek gekregen. We pakten onze spullen en spraken af hoe laat de barbecue aan gestoken zou worden. Na en snelle douche gezellig barbecuen. Dĭvka was uitgeteld en lag rustig in het gras te slapen. Toen het donker begon te worden werd er een kampvuur gemaakt. Er werd nagepraat over de drukke dag. Iedereen was het er over eens dat het erg leuk en gezellig was geweest.
We namen afscheid van de medewerkers van DogWalkTrail.

Op zondag was er de mogelijkheid op eigen gelegenheid een oriëntatieloop te maken. Iedereen besloot mee te doen. We hadden een pakket foto's en opdrachten gekregen. Op het aangegeven beginpunt gingen we van start. Het terrein was zeer heuvelachtig en af en toe viel het niet mee, mede door de hoge temperatuur. Gelukkig herkenden we de foto's en kwamen na 3 uur weer terug op het beginpunt. Het was een erg leuke wandeling door gevarieerd terrein. Dĭvka heeft de gehele wandeling als moeder gans de groep bij elkaar gehouden. Wanneer er enkelen achterbleven ging ze tussen de voorsten en achtersten pendelen.
Aan het weekend was een einde gekomen. Na het afbreken van de tenten was het tijd om afscheid te nemen en huiswaarts te keren.

Dĭvka en ik hebben een zeer leuk weekend achter de rug. Het was net of we op vakantie geweest waren. We gaan dit zeker vaker doen. Het is mogelijk om met een groep een weekend (of weekenddag) te reserveren. Misschien is het leuk om met een groep Tsjechen een weekend te plannen.

DogWalkTrail is een flexibele dynamische organisatie. De weekenden zijn gevarieerd en betaalbaar.
Riana en Dĭvka
 
DogWalkTrail hondenvakantie ervaringen België 2005 DogWalkTrail hondenvakantie ervaringen België 2005
 
DogWalkTrail hondenvakantie ervaringen België 2005 DogWalkTrail hondenvakantie ervaringen België 2005
 
DogWalkTrail hondenvakantie ervaringen België 2005 DogWalkTrail hondenvakantie ervaringen België 2005
Terug naar boven