•  

Ervaringen België 2002

 
Weekend September
 
Na ongeveer 6 x in de file te hebben gestaan in NL en een extra rondje Luik kwamen we eindelijk aan in
Hotton. Na het opzetten van de tent gingen we kennis maken met de groep bij het kampvuur.

Zaterdag ochtend hebben we een wandeling gemaakt van ongeveer 2 uur. Je had een groep met honden die los mocht en een groep met honden die vast moesten, daar zat ik omdat ik nog wel eens achter de koeien aan wil gaan. Na de lunch gingen we kajakken. Aan het eind van de rit was mijn baasje helemaal nat en ik ook.
Terug  op de camping kreeg ik lekker te eten en mocht ik daarna nog spelen met de andere honden.
Zondag gingen we weer naar mijn huis naar mijn zus die volgend jaar ook zeker mee gaat.
Ik kom zeker volgend jaar weer met mijn zus terug.

Een stevige Poot en een dikke lebber van Luna
En de groetjes van mijn baas Milous.
 
Foto's en ervaringen van onze gasten 2002 Foto's en ervaringen van onze gasten 2002
 
Foto's en ervaringen van onze gasten 2002 Foto's en ervaringen van onze gasten 2002
 
Foto's en ervaringen van onze gasten 2002
 
Weekend Augustus
 
Vrijdagavond. Wat een feest zeg! Eindelijk uit de auto en effe de poten strekken... Hé, dit is leuk, allemaal andere hondjes! Alleen... wat zijn die koeien groot en wat staan ze dichtbij...

Zaterdag: Lekker gewandeld vandaag met al mijn nieuwe vriendjes. Ik ben de jongste van iedereen maar toch liep ik elke keer helemaal vooraan. Maar het was wel warm om zo ver te lopen, ik ben nog maar klein, hoor. 's Middags ging ik met mijn baasjes mee in een kano. Dit vond ik wel raar, dus ik ben er twee keer uitgesprongen en snel naar de kant gezwommen en dan ging ik daar gewoon lekker struinen. Uiteindelijk had ik echter de slag te pakken en als er dan een stroomversnelling aankwam, dan ging ik mijn baas kusjes geven zodat hij effe niks meer zag.

Zondag: Weer lekker gewandeld vandaag in het bos, en dit was echt een geweldig bos, want hier groeien gewoon hondekoekjes in de bomen!! En de
baasjes vonden het ook een leuk bos, want er groeide ook een heineken-boom. Daar had ik trouwens ook best een slokje van gewild, maar ja, wij kregen alleen maar water! 's Middags moesten we een tijdje de tenten bewaken en toen kwamen ze terug met als beloning een hele stapel koekjes en kluiven!! Die hadden ze voor me gewonnen met 'boogschieten' of zoiets, ik snapte er niks van maar ik was dan ook nogal afgeleid door al die lekkere kluiven... Ook nog weer lekker in de rivier wezen spelen met vooral mijn labrador-vriendjes Uma en Gringo, en wist je dat ik nu al twee keer zo hard kan zwemmen als voor de vakantie? Dat heb ik van Uma geleerd, die kan namelijk héél goed zwemmen.

Ik was wel een beetje verdrietig toen één voor één mijn vriendjes weer naar huis gingen...

Tara
 
Foto's en ervaringen van onze gasten 2002 Foto's en ervaringen van onze gasten 2002
 
Hoewel al weer even geleden, een lekker weekend gehad in de Ardennen in het weekend van 17 aug. Hoewel heel europa toen verzoop van het water, stond de ourthe bijna droog, en was het kanoën, met twee (misschien niet lichtgewicht mensen) en drie honden, twee grote en een kleintje,een flinke kluunparij geworden, wel veel lol gehad. En warm weer,want dat kon toen nog.

Groetje`s Henk en Gwen
 
Foto's en ervaringen van onze gasten 2002 Foto's en ervaringen van onze gasten 2002
 
Foto's en ervaringen van onze gasten 2002 Foto's en ervaringen van onze gasten 2002
Fotografie Michel Mulder
 
Weekend 26 tot 28 juli
 
Dit weekend hadden we een aanbieding voor een half weekend waarin er een dag gevaren zou worden en gewandeld en lekker gebarbecued. Op zondag gingen de mensen zelf op stap. Leonie en Antoinette met Dj en Simba waren mee (een kruising herder/husky en een goldenretriever) en Monique met haar groepje, zie hieronder. Ook zijn Marco en Ingrid van buitensport bedrijf AMI mee geweest zij zullen DogWalkTrail volgend jaar veel assisteren met de uitvoering van onze weekenden." Hieronder hebben wij een stukje genomen van hun ervaring die zaterdag:

De lol begon al bij het instappen. Want de eerste hondjes hadden er nog niet zoveel vertrouwen in.......... Zwemmen is immers veel leuker dan in een wiebelige kano zitten. Gelukkig ging dat bij Beau en Mike iets makkelijker. Eenmaal gesetteled in de kano's ging de tocht van start. Helaas bleven er een paar mensen en honden achter omdat de hondjes toch echt veeeeeeeel liever wilden zwemmen. Dus zijn wij alleen met Beau en Mike verder gegaan. Ondanks wat emmers water op onze kop en een vastloper op de dam verliep de reis erg gezellig en voortvarend. Al met al een leuke, spannende, vermoeiende, gezellige dag!!!!!

Bianca en team AMI, BEDANKT!!!!!!!!!!!!!"

Groetjes,
Monique, Walter, Jacko en Annelies
 
Foto's en ervaringen van onze gasten 2002 Foto's en ervaringen van onze gasten 2002
 
Weekend 19 tot 21 juli
 
Dit weekend schrijf ik even zelf, wat een ervaringen. Ondanks een afzegging van 3 personen vanwege ziekte en operatie van 2 honden hebben we toch een heel leuk weekend gehad. Voor de mensen en hondjes die hebben moeten afzeggen (komen 16 augustus toch meedraaien) geniet al vast van de voorpret. We hadden dus een klein groepje met Lisette met haar Westie Jessie, Marc en Berendine met Jiska (kruising) en Arjen en Mirjam met pepper en Rubio.  Piet met Yukon de malamute.We hebben erg erg gelachen en DogWalkTrail heeft er heel wat financiële en zakelijke adviseurs bij gekregen.

De tips rolde binnen en daarvoor danken de groep ook hartelijk. Bij het kajakken hebben we een nieuwe ervaring beleefd aan de labradors honden Rubio en Pepper. De blonde is gefascineerd door water en krijg je er dus ook niet uit op zo'n moment. Hij blijft in cirkels zwemmen en blijft naar het water kijken. Hun trainer zei al dat dit iets is wat je er niet uit krijgt duidelijk onder hypnose, zijn vriendje gaat bij ons nu door als de "lifter " de ene kano uit en de andere erbij en zo ging hij van kano naar kano. We wisten dat labradors waterratten zijn maar zo........
 
Foto's en ervaringen van onze gasten 2002 Foto's en ervaringen van onze gasten 2002
 
Zaterdag morgen een heerlijke wandeling gemaakt van bijna 1,5 uur en smiddag's een leuke kayaktocht gemaakt van naar ik schat zo een 3 a 3,5 uur. Timo meer uit als in de boot, maar goed het is een Labrador...die zijn niet echt vies van water. Op zondag hebben we een hele leuke speurtocht met de honden gedaan waar de
koekjes in de bomen groeide...en smiddags ook nog koekjes verdient met het boogschieten voor de hond. Een te gek weekend als afsluiter van mijn vakantie en een leuke herinnering om dit zeker volgend jaar nog eens fijntjes over te doen, en ik hoop dan in Oostenrijk een plekkie te kunnen bemachtigen.

Bianca, heel erg bedankt voor het mogen huren van je blokhut en voor  het super leuke weekend. En Piet jij ook bedankt dat je ons door de bossen van Hotton hebt geloodst...zonder jou hadden we er nog gelopen volgens mij, want was het nou niet dat we links bij het bankje af moesten of recht door :-)
Groetjes Mike en een poot van Timo.

Het was een erg leuk weekend en we krijgen snel stukjes te lezen van dit groepje. Zodra ze bij ons binnen zijn dan komen ze op de site.
 
Foto's en ervaringen van onze gasten 2002 Foto's en ervaringen van onze gasten 2002
 
Weekend 21 juni

Eva vertelt:

Na een kennismaking en een lekker hapje gingen we rond een uur of 11 een nachtwandeling maken. Voor sommige een hele ervaring. Na een drankje en een hapje halverwege gingen we weer terug naar de tenten. Na een warme wandeltocht een lekker broodje op naar het middag programma, helaas voor onze hussen (husky's) niet weggelegd. Volgende dag een hele leuke puzzeltocht en boogschieten voor hondenkoekjes. Was heel leuk en gezellig weekend.

Eva, Claudia met Tonka, Crimson en Kaira (husky's)
 
Foto's en ervaringen van onze gasten 2002
 
Kim vertelt :

Na enige vertraging kwamen we toch op tijd op de bestemming. Eerst even aftasten wat voor groep we hadden en hoe gaan de honden met elkaar om. De groep was perfect het klikte gelijk
De tweede dag eerst een hele leuke ‚zware' wandeling en daarna kajakken ook dit was te gek. De laatste dag eerst boogschieten veel koekjes gewonnen maar deze hebben we afgegeven dus Jip had niks. Daarna speurtocht kortom een erg leuk weekend heel actief maar ook wel vermoeiend. Dus heel erg bedankt voor het leuke weekend. Volgend jaar komen we naar Oostenrijk.

Groetjes van Jip (zwarte labrador) en Kim en Mark
 
Foto's en ervaringen van onze gasten 2002
 
Marc vertelt:

Zo het tweede jaar DWT, ze zeggen dat het de 2de keer nooit zo leuk is als de eerste keer niets is minder waar. Het enige dat we misten was de aanwezigheid van Fritz waar de rest zeer nieuwsgierig naar is. We hebben weer een perfect weekend gehad met een hele leuke groep. Jessie heeft zich alweer prima vermaakt en heeft er veel hondenvriendjes bij. Volgend jaar komen we met zijn allen naar Oostenrijk.

Veel liefs Marc en Jaqueline en Jessie (border)

Fritz is mijn wederhelft en voor de nieuwsgierige onder ons, hij organiseert de weken samen met mij in Oostenrijk dus mensen kom snel naar Oostenrijk dan zullen jullie Der Fritz eindelijk kunnen zien. Marc en Jaq en Jessi, bedankt voor jullie lekkers en het speelgoed voor de pup en de mooie armbandjes.

Hopelijk tot zeer snel.
 
Foto's en ervaringen van onze gasten 2002
 
Marja verteld:

Na eerst een mooie en leuke maar zeer vermoeiende trainingsdag bij ‚De Roedel' naar DWT. Met een gezellige groep, gezellig en actief zo'n weekend bezig zijn. Voor Tommie is het wel aftasten. Ik heb hier gewoon een ander hondje. Dat grommen doet hij anders nooit. Het is dus wel spannend voor hem maar ook heel leuk.

Het kanovaren was voor ons heerlijk relaxed. We werden gevaren door Gert. Tommie vond het ook een groot suc6. En als mascotte van de groep loopt hij toch wat trots rond. Al bij al een erg leuk en mooi verwen weekend.

Lieve groetjes Tommie (mixje en Marja)
Tommie is door de groep mascotte gedoopt en er is nu een special Tommie trail die wij de laatste dag nagelopen hebben. Zo klein als hij is was hij na de 3 uur durende wandeling nog het fitste van ons allemaal. Tommie je hebt de trail echt verdiend. Nieuwsgierig?????kom dan gauw de Tommie trail lopen.
 
Foto's en ervaringen van onze gasten 2002
 
Wendy vertelt:

Toen de groep eenmaal compleet was even de honden laten kennis maken. Eron en Thomas hadden gelijk een aanvaring. Het was gelijk duidelijk Thomas is de baas. De rest van de week was het dus prachtig om te zien hoe de honden met elkaar omgaan. S'avonds een kampvuur en al gauw bleek dat we een hele leuke gezellige groep hebben. Dan samen in de kano met Inge. Wat was ik blij dat we met zijn 2en in de boot zaten. Inge was dus aan het roeien. Volgend jaar kom ik weer met de trein want voordat ik mijn rijbewijs heb met mijn richtingsgevoel ben ik een paar jaar verder. Verder was dit een heerlijke tocht maar errrrg nat. Bij de puzzel tocht hadden we een super team. Al met al een super vakantie die nog niet eens om is (inge bleef een paar dagen langer) dus het kan alleen nog maar leuker worden. Volgend jaar naar Oostenrijk.
Gezellig Wendy en Eron (heidelwachter)
 
Foto's en ervaringen van onze gasten 2002
 
Inge vertelt:

Ischa heeft nog nooit in een kano gezeten en ik dacht die blijft toch niet zitten. Laat ik mijn hond goed kennen, ze heeft grotendeels meegezwommen en natuurlijk achter de eenden aangezeten. Met het vlotvaren precies zo. Dit was veel moeilijker omdat we steeds vast zaten vanwege het lage water. Maar de lol en het plezier waren er niet minder om. De groep heeft het zo leuk gehad met elkaar dat we hebben afgesproken volgend jaar naar Oostenrijk te gaan . Natuurlijk met een uitbereiding John!!!!! En naturlich der Fritz. Dat beloofd een complete zonder gemis vakantie te worden.
Groetjes Inge en Ischa (border) uit het hoge Noorden
 
Foto's en ervaringen van onze gasten 2002
 
Marjon vertelt:

Thomas vond dat hij de baas was van het geheel, en daar legden de andere reuen zich bij neer. Bonnie ging zoals gewoonlijk haar eigen gangetje. Wist iedereen voor haar te winnen met haar ‚ Curly uiterlijk en haar bruine oogjes. Geen probleem ook op het vlot en in de kano. Vooral op het vlot was ze niet van plan te wijken voor stenen. Iedereen ging lopen en zwemmen maar madonna bleef op het vlot. Thomas ging ook uitzonderlijk goed. Mijn eigenwijze fries die nogal angstig is in vreemde situaties zat parmantig in de kano en was niet van zijn stuk te brengen. Dus ook voor mij een rustige reis zonder hondenstress. Bedankt voor dit leuke initiatief en tot ziens in Oostenrijk voor nog meer plezier.

Groetjes Marjon met Bonnie en Thomas
 (schapendoes en Friese stabij)
Bonnie had iedereen om haar vinger maar Thomas had iets met mij (Bianca) Hij bleef maar in mijn buurt. Thomas ik zal je missen jongen ik heb jouw ook in mijn hart gesloten.
 
Foto's en ervaringen van onze gasten 2002
 
Poolhonden weekend 30 mei
 
We hadden een speciaal poolhonden weekend onze eerste dit jaar. 4 klanten met husky's en 3 begeleiders waarvan 2 akita's en 1 malamute

Maya vertelt:

Het poolhonden weekend bij DWT is helemaal te gek. Met 4 leden van de Siberian husky club deden we hieraan mee. Ad met Zulack, Maya met Chiricahua en Ellen met Anouk en Nicolette met Dido. We namen 2 aan 2 plaats in een Canadese kano om te gaan varen vanaf La Roche. Ik had nog nooit gekanoed en met een husky zonder band en lijn is een extra uitdaging. Al heel snel vonden onze jongens het de Basisste zaak van de wereld. Ik vreesde nog even voor de loszwemmende eenden maar ook daar hadden ze geen aandacht voor. Eerst word geleerd hoe de peddel vast te houden en daarna het water te lezen. Het varen met je eigen husky is een fantastische ervaring. Ik ben ervan overtuigd dat de 4 ‚die hrds' van de SHK van NL een fantastisch weekend heeft gehad. WE hadden het geen van allen willen missen. De hele groep inclusief de begeleiding bestond uit ontzettend aardig gezelschap.

Dit weekend is zeker voor herhaling vatbaar.
 
Foto's en ervaringen van onze gasten 2002
 
Nicolette vertelt:

Zaterdag middag met de honden in de kano. Een geweldige ervaring ook voor de honden die zich na de eerste indrukken zich relaxed lieten vervoeren.
Zondag middag met Bianca rond het meer van Niesramont. Het werd een zeer avontuurlijke tocht. We hadden nog net geen reddingstroepen nodig. Een weekend met veel zielverwanten in een toch heel kleine wereld.
 
Foto's en ervaringen van onze gasten 2002
 
Weekend 24 mei

Door Lidy met Snuffel en Luna (beagle en Fila Brasileiro)

Het was de 2de keer voor mij en snuif voor Luna was het compleet nieuw. Dit weekend was ook weer zeer geslaagd. Snuffel vertelt : 'Ik vond het werkelijk het einde, de hele dag mijn neus achterna een keer lekker rollen in de koeienvlaai, vond mijn baasje niet zo leuk ik moest gelijk gaan zwemmen in de outhe' Luna vertelt :ik vond het erg spannend maar ik was 24 uur bij mijn baasje en zij is alles voor mij. Ik heb veel gespeeld,gesnuffeld en mijn oren en ogen de kost gegeven. Alleen het kanovaren was me even te veel. Er kwam een flinke stroming bij de dam en mijn baasje peddelde er goed over heen. Helaas gingen we richting kant en kwamen we achterste voren. Ik dacht laten we maar gaan staan dan kan ik alles goed zien en toen vielen we allemaal overboord. Mijn baasje was wel erg geschrokken en had zich zeer gedaan en was bezorgd over ons. Door het geweldige optreden van Bianca en Mireille waren we snel herenigd. Ik ben s'avonds erg lief geweest voor mijn baasje , ik ben op schoot geklommen bij het kampvuur en in de tent heb ik mijn font14b in haar slaapzak gestopt dit vond zij erg vertederend.
 
Foto's en ervaringen van onze gasten 2002
 
Door Eef met Asha en Maxi (Berner en Jack)
Eef en Claudia met Sargeant (border) waren met Nicole en Lidy meegekomen die vorig jaar al waren geweest en nu met Eef en Claudia terug zijn gekomen Eef vertelt: Met zijn 4 en 7 honden kamperen bij DWT. Even lekker tot rust komen zonder man en kinderen: Het is wel een echt survival weekend voor ons , maar wel heel erg leuk en gezellig. Een echte aanrader.
 
Foto's en ervaringen van onze gasten 2002
 
Een ander groepje sliep dit weekend in een huisje.
 
Marloes en Alexander met Gaston de blindengeleide hond. Marloes vertelt:
We hebben ontzettend genoten van het weekend, we zaten in een leuk huisje met een enorm speelveld erachter en met de andere gasten klikte het ook heel goed. Voor Gaston was het een echte vakantie hij hoefde niet te werken. De wandeling was prachtig en het kanovaren erg leuk, het begon pas echt lollig te worden toen we omsloegen. Gaston zal de vrijheid, ruimte en snoepgoed wel missen dus wie weet komen we terug of we komen naar Oostenrijk.
Bedankt voor alles. Malies vond het erg jammer dat er 2 groepen waren 1 op het veld en 1 in de huisjes. We hebben ook besloten om te zorgen dat er in het vervolg wel samen gegeten wordt zodat de groepen meer contact hebben dan wanneer ze alleen activiteiten samen doen.
 
Foto's en ervaringen van onze gasten 2002
 
Marino en Bert kwamen met 2 herders Job en Och.
De honden vertellen: Wij werden op vrijdagmiddag gedognapt. Ons bazinnetje had voor onze baas een lang weekend bij DWT geboekt voor zijn verjaardag. De lange wandelingen waren super de luxe. Het kajakken was spectaculair alleen jammer dat we van de baasjes niet uit de boot mochten springen. De bbq en het kampvuur was erg knus en gezellig alleen jammer dat we niets van de gril mochten plukken.
 
Foto's en ervaringen van onze gasten 2002
 
Weekend 12 mei
 
"De eerste dag van DWT zit er al weer op. Esther (klant vorige jaar) had deze keer haar vriend en moeder en broer meegenomen met puppy Bella en Tristan. Ina heeft een stukje geschreven in ons gasten boekje. Hier onder een stukje uit haar verhaaltje"
 
Foto's en ervaringen van onze gasten 2002
 
Om 1 uur gingen we naar de Ourthe. Imre en Stefen gingen in een 1 persoons kano en Esther met Tristan en ik met Bella in een 2 persoons kano. Bianca had ons veel uitgelegd en voer achter ons aan. Het was geweldig. Links en rechts de oevers met weilanden en op de achtergrond de bergen met alle lichte groene kleuren van de bomen. Na 5 minuten kwam de eerste stroomversnelling. Erg spannend vond ik het. Alles is heel goed gegaan een enorme ervaring.
 
Foto's en ervaringen van onze gasten 2002
Terug naar boven