•  

GrossGlockner week 22 september 2007 geschreven door Wim en Joy

 
Ik had Bianca beloofd iets op te schrijven over mijn ervaringen van de Gross Glöckner week eind September 2007. Door allerlei omstandigheden niet eerder toe gekomen (..slecht excuus…) maar onderstaand kort mijn verhaal.

Wat me opvalt is dat, wanneer ik dit schrijf (eind december), dat nog steeds snel -en gedetailleerde- herinneringen "boven water komen" aan deze geweldige week met dogwalktrail. Super dus ! 
 
GrossGlockner week 22 september 2007 geschreven door Wim en Joy
 
Samen met Theo (een goede vriend), Max (zijn Labrador) en Joy (mijn Bearded Collie) richting Peisendorf gereden. Na een welkom door Bianca en François, vandaar uit naar het appartement Elizabeth wat als verzamelplaats diende voor die dag/week.

Altijd boeiend en leuke om te zien wie er in de groep zitten waar je voor de rest van de week samen mee op zult trekken. Met honden zowel als baasjes klikte het goed en was er al snel een gezellige sfeer.Tijdens het avond eten (Pizza) werd door Bianca, François, Barend en Bianca (onze Dogwalktrail begeleiding) geschetst hoe de week zou verlopen. De verwachtingen werden alleen maar groter…..

De eerste dagen verbleven we in het Gross Glöckner gebied. De rit ernaar toe alleen al was indrukwekkend. Prachtige natuur (bergen, bomen, watervallen, koeien, schapen wat al niet meer) en natuurlijk geweldige vergezichten. Onder zeer zonnige omstandigheden de wandeling gemaakt -over de gletscher- naar Oberwalderhutte ( 3.000 meter hoogte). Samenvatting: INDRUKWEKKEND… en dat slaat dan op zowel de wandeling ernaar toe….het verblijf inclusief overnachting in het  "Matrazzenlager" ….de mooie zonsopgang…en de wandeling terug naar het dal.

Voor mij persoonlijk was eigenlijk de hele week al geslaagd en mijn verwachtingen meer dan waar gemaakt na deze eerste twee dagen…wat wil een mens nog meer !!!

Einde van deze dag is er een geweldig avondeten en was het na een lange wandeldag goed rusten in Fuscher Torl het berghotel langs de Gross Glöckner Strasse. Ondanks dat de honden veelal aan de lijn moesten (wettelijk verplicht) hebben ze duidelijk de tijd van hun leven en genieten ze net zo goed als de baasjes.
 
GrossGlockner week 22 september 2007 geschreven door Wim en Joy
 
De volgende dag vertrekken we naar de Edelweisalmhutte (pleisterplaats voor drie dagen). Perfecte " uitvalsbasis" voor de komende dagen, geweldig uitzicht en fijne huiselijke sfeer om gezellig met de groep bij elkaar te zijn, te keuvelen en elkaar beter te leren kennen. Uiteraard hebben ook de honden het hier weer geweldig naar hun zin! De dagen dat we in deze hut blijven worden mooie wandelingen ondernomen in en om het Keteldal. Te veel indrukken om op te noemen (Watervalwandeling..het typische Oostenrijkse eten ….) en eigenlijk moet je die ook zelf ervaren en niet lezen uit een "reisverslag".

Op de vrijdag verlaten we het Keteldal om terug te keren in het Elizabeth appartement….vol van alle indrukken en belevenissen wordt de geweldige week afgesloten met een (wederom) typische Oostenrijkse maaltijd in een restaurant met een zeer indrukwekkend uitzicht.

Einde van een zeer indrukwekkende week voor zowel honden als baasjes (een reünie van de groep wordt al gepland…).

Wat kan ik nog zeggen…..hou je van wandelen, natuur, mensen ontmoeten, maar ook momenten om samen met je hond "alleen" te zijn en hoef dit net niet met 5 sterren luxe gepaard te gaan……overweeg dan echt om eens om de Gross Glöckner en haar omgeving te ontdekken samen met je hond en Dogwalktrail……ik kan het aanbevelen …..en kom er zeker nog eens terug !
 
GrossGlockner week 22 september 2007 geschreven door Wim en Joy class=
 
Mocht je gaan: Veel plezier en wat ook goed is om te weten dat Dogwalktrail -indien noodzakelijk (bijv. bij minder weersomstandigheden)- zeer creatief is in het bedenken alternatieven….dus plezier en succes blijft gegarandeerd.

Bianca, François, Barend en Bianca……nogmaals dank !
 
Meer foto's over de GrossGlockner week zijn te vinden op ons fotoalbum
Terug naar boven