•  

Ervaringen Oostenrijk winter 2006

 
Sneeuwschoenwandelen

Een week voor kerst 2005 vertrokken Robert en ik samen met onze grote zwitser Bo richting Oostenrijk. Walchen (Piesendorf) was ons eindpunt, want daar stond ons appartement. Bij DogWalkTrail (DWT) hadden we een winterarrangement geboekt, wat voor ons inhield dat we gemiddeld om de dag aan een activiteit van DWT deelnamen en de tussenliggende dagen zelf in konden vullen. Doordat er in de dagen voor onze aankomst zo ongelooflijk veel sneeuw was gevallen liep het gehele arrangement niet helemaal volgens plan, maar we hebben alles wat mogelijk was gedaan en voor de activiteiten die door de enorme hoeveelheid sneeuw niet door konden gaan werden alternatieven aangeboden. Kortom heel veel sneeuwpret.

Een van de activiteiten die we hebben gedaan was sneeuwschoenwandelen. Hierbij bind je sneeuwschoenen onder je eigen schoenen, door de oppervlakte vergroting en extra grip is het mogelijk om door een gebied bedekt met een behoorlijk pak sneeuw te wandelen. Je komt dus op plaatsen waar je met je normale schoenen na het vallen van de sneeuw niet meer kunt komen. Heerlijk om door nog niet beschadigde sneeuw te wandelen!! Bo liep lekker los en vermaakte zich uitstekend in die enorme hoeveelheid sneeuw. Tijdens onze wandeling hadden we ook nog het geluk om een kudde wild te zien. Verbazingwekkend hoe snel zij een berghelling op kunnen lopen!! Voetje voor voetje gingen wij verder door de sneeuw.

Door de grote hoeveelheid sneeuw erg vroeg in het seizoen kon onze sneeuwschoenwandeling op vlak terrein plaatsvinden. In een periode van minder sneeuw kan het sneeuwschoenwandelen meestal wel doorgaan, maar zal de wandeling in de sneeuw hoger op de berg gebeuren. Wij vonden het zo leuk, dat we de dagen ernaar nog een aantal keer de sneeuwschoenen hebben ondergebonden en ons een weg gebaand door het dikke pak sneeuw. te zien. Verbazingwekkend hoe snel zij een berghelling op kunnen lopen!! Voetje voor voetje gingen wij verder door de sneeuw.
Door de grote hoeveelheid sneeuw erg vroeg in het seizoen kon onze sneeuwschoenwandeling op vlak terrein plaatsvinden. In een periode van minder sneeuw kan het sneeuwschoenwandelen meestal wel doorgaan, maar zal de wandeling in de sneeuw hoger op de berg gebeuren. Wij vonden het zo leuk, dat we de dagen ernaar nog een aantal keer de sneeuwschoenen hebben ondergebonden en ons een weg gebaand door het dikke pak sneeuw.

 
DogWalkTrail hondenvakantie ervaringen Oostenrijk 2006 winter
Terug naar boven