•  

Ervaringen Nederland 2010

 
DogWalkTrail weekend Westerwolde
30 Juli-1 Augustus 2010
 
Ervaringen Nederland 2010
 
Mijn zusje en ik hadden het er wel is over gehad dat we wel is met de hond op vakantie wouden gaan. Per toeval spraken wij iemand die een weekend weg was geweest met DWT en de foto’s ervan waren best leuk om te zien en maakte ons nog meer lekker om het een te gaan doen. Dus meerdere keren is op de site van DWT gekeken en toen toch maar besloten om te gaan boeken en het eens zelf te beleven. Meteen gekozen voor het weekend van 30 juli tot 1 augustus. En toen werd het gewoon afwachten tot het vrijdag 30 juli was. S’middags hadden we onze andere honden naar een pension gebracht aangezien alle honden mee nemen ons geen goed idee leek. Dus rond 3 uur hadden we alle spullen die mee moesten in de auto zitten en zelfs nog ruimte over voor Tosca en Orion om te zitten. En toen op weg naar Onstwedde, we hadden al even gekeken waar we langs wouden gaan aangezien het niet zo ver rijden is hadden we besloten de toeristische route te nemen, zodat de honden af en toe ook nog even uit de auto konden. We moesten wel even een beetje zoeken naar de afslag naar de camping toe maar uiteindelijk vonden we hem wel. Toen we op het terrein aan kwamen stonden de meeste tenten al klaar. We konden kiezen welke we namen, en we hebben de spullen even uit de auto gehaald en in de tent gezet. Na dit gedaan te hebben zijn we even met de honden weer gaat lopen. Langzaam aan kwamen de andere deelnemers ook het terrein op. We waren met een mooie groepje van 10 personen en 11 honden (2 Syberische Husky's, 2 labradors, 1 kruising Border Labrador, 1 Hollandse Smous, 1 mini Teckel, 2 'bastaards', 1 New Foundlander/en 1 kruising Terriër.)en natuurlijk 2 begeleiders van het DWT team zelf. We hebben s’avonds nog even een leuke wandeling gemaakt zodat de honden wat aan elkaar konden wennen. Het werd al wat donker maar dat gaf niks aan gezien we een lampje hadden gekregen die we op ons hoofd konden zetten zodat we alles konden zien waar we liepen. Na de wandeling hebben we nog even wat gedronken en toen zijn wij naar onze tent gegaan.
Zaterdag

Vandaag zouden we gaan lopen naar Bourtange en vandaar in de kanos gaan met de honden. We begonnen met een lekker ontbijt en ook alvast een lunch pakketje klaar maken voor tussen de middag. Tegen kwart over tien zijn we naar het punt gereden vanaf waar we zouden vertrekken. Hier zetten we de auto neer en begonnen te lopen langs het kanaal. Het was hier mooi lopen je kon een groot stuk over zien dus als er mensen aan kwamen zag je dat van te voren. Hier hebben de honden lekker los gelopen en sommigen doken geregeld even het water in voor de verkoeling of gewoon omdat ze het lekker vonden. Toen kwamen we bij het plekje Bourtange , er werd ons het een en ander uitgelegd en toen zijn we de kanos in gegaan. Wij vonden het eerst wel even wennen hoor , je evenwicht een beetje goed bewaren en de honden laten wennen. Maar uiteindelijk vonden de honden het toch wel leuk. We zijn eerst met zijn allen naar een stuk toe gevaren waar we even konden wennen aan het varen en hier zijn we er even uit gegaan.
 
Ervaringen Nederland 2010
 
Toen weer in de kano en verder met de tocht. Het was wel wennen maar zeker leuk om te doen, ook de omgeving bij het water was rustgevend en mooi om door heen te varen. Na een poosje varen zijn we toen weer gekeerd en terug gegaan naar het boot verhuur plek. Hier kwamen langzamerhand ook de anderen weer binnen. En hebben we lekker op het terras buiten ons lunch pakketje wat we s’morgens gemaakt hadden opgegeten. Na een poosje gezeten te hebben zijn we Bourtange nog even verder in gegaan, hier hebben ze leuke winkeltjes en een gezellig pleintje . Hier mochten we ook kiezen als we met de auto terug zouden gaan of weer dezelfde weg terug lopen. Het grootste gedeelte besloot om gewoon terug te gaan lopen ,en de anderen werden met de auto weer terug gebracht naar het begin punt. Het was deze dag echt lekker weer dat hadden we helemaal niet verwacht de voorspellingen waren immers dat het regenachtig zou zijn, maar gelukkig hebben we deze dag meer zon dan regen gezien. Al was het in de boot wel iets frisser,maar zeker nog goed te doen. Bij de auto’s terug gekomen reden we achter elkaar aan weer naar het kampeer terrein toe. Waar we even wat tijd voor ons zelf kregen en die avond zouden we een grill avond krijgen. Op een gegeven moment kwamen we allemaal langzamerhand bij de grill uit waar het eten al klaar stond en we konden zo aanschuiven en beginnen. Dit was allemaal goed verzocht en smaakte heerlijk. Na het grillen hebben we afgeruimd , en sommigen zijn toen meteen haast gaan slapen en anderen zijn nog even in het huisje gaan zitten aangezien het wat gaan regen was. Hier had Manou de openhaard aangedaan en het er wat gezellig gemaakt. Het was een leuke vermoeiende dag, op naar morgen.

Zondag

Deze morgen hadden we een eitje als extra bij het ontbijt en ook deze morgen moesten we een lunch pakketje klaar maken voor s’middags. Na het eten zijn we de tenten leeg gaan halen en alles weer in de auto doen wat weer mee moest. Ook hebben we de tenten weer wat droog/schoon gemaakt en ook weer netjes opgeruimd. Deze dag zouden we een kompas/foto tocht gaan maken. We hadden een papier met aanwijzingen en we moesten de route volgen op aanwijzingen van noord, oost, zuid of westen en ook de foto’s volgen.
 
Ervaringen Nederland 2010
 
Ook deze dag was het behoorlijk lekker weer het zonnetje scheen lekker. Onderweg hebben we een paar keer gestopt en de vragen beantwoord die we kregen. S’middags hebben we ons lunch pakket opgegeten bij een open terrein en toen zijn we verder gaan lopen. Op een gegeven moment kwamen we bij een plek aan waar de honden lekker het water in konden lopen en er ook weer makkelijk uit konden. Dus hier zijn we een poosje gestopt om de honden lekker te laten dollen in het water.
 
Ervaringen Nederland 2010
 
Dit was een leuk gezicht om te zien en je kon zien dat de honden zich ook goed vermaakten hier. Na wat lekkere afkoeling gehad te hebben van de honden in het water zijn we verder gegaan met de route.
 
Ervaringen Nederland 2010
 
Ons eind punt was het theehuis waar we afgesproken hadden om de dag af te sluiten en hier lekker wat te drinken en desnoods met gebak. Volgens mij waren we allemaal van mening dat dit een leuk weekend weg is geweest en vooral de honden die zich goed vermaakt hebben dit weekend. Na even lekker gezeten te hebben zijn we het laatste stukje naar de camping terug gelopen. En hebben we afscheid genomen van iedereen en zijn we allemaal weer onze eigen weg naar huis gegaan. Thuis gekomen zijn Tosca en Orion lekker languit op de grond gaan liggen en hebben heerlijk liggen slapen en bijgekomen van de wandeling die dag.
Janine en ik (Diana) vonden het een heel leuk weekend weg en ook dat we ene leuk groepje hadden. Ook willen wij Charlotte en Manou bedanken voor de begeleiding van dit weekend, wat helemaal goed was.
Wie weet tot een volgende keer.
En voor de mensen die dit lezen en zich afvragen is dit leuk om te doen…..mijn antwoord ja het is het zeker waard.

Groeten van Diana Smit
 
Ervaringen Nederland 2010
Terug naar boven