•  

Zomer in Oostenrijk 2002

 

De familie van Aerschot heeft bij DWT 2 weken vakantie gehouden in Piesendorf.
Hieronder een greep uit hun hartstikke leuke dagboek“
Waar kunnen wij als dierenvrienden in hemelsnaam op vakantie met onze honden? Dat vroegen we ons eind 2001 af. Vita en Xanto, twee Shelties, Zino en Bachus, twee Duitse doggen, Karlien, onze dochter van negen, en wijzelf, Inge en Dirk: dat is onze hele mensen/hondenroedel … en daar ben je niet overal even welkom mee! Laten we even op zoek gaan op het internet naar ‘honden – vakantie – Oostenrijk’. Ja, Oostenrijk, want daar wilden we graag naartoe. Hé, we komen terecht bij www.dogwalktrail.com

Die site moeten we verder uitpluizen: avontuurlijke vakanties voor mens en hond, en jawel, er mag meer dan één hond mee naartoe!!

Dit moet het worden!!!

 
DogWalkTrail hondenvakantie ervaringen Oostenrijk 2002 zomer
 
‘Waf, waf, heb je het gehoord Xanto en Zino? We gaan op reis naar de bergen’, blafte Vita, de vijfjarige bruine Sheltie – kenners zeggen ‘sable’ en noemen me geen mini-collie, ook al lijk ik daar wel erg op
Dag 3: DWT had gezorgd voor een ‘inloopwandeling’. Met de gondels van de Areitbahn gingen we in Zell am See, op enkele kilometers van Piesendorf, de hoogte in tot 1400 meter. 

Fritz, de Oostenrijkse vriend van Bianca, was ook mee. Hij kent de omgeving als zijn broekzak. We volgden hem dan ook vol vertrouwen. Ze hadden een leuk pad, met niet te veel stenen en moeilijkheden voor de honden uitgekozen. Het ging vooral bergaf, want we moesten een goede 650 meter weer naar beneden. Een sportieve Bianca was het waterdragertje voor alle honden. Want geregeld kunnen drinken is wel een belangrijke voorwaarde voor het bergwandelen met honden, zeker voor onze grootste.
’s Avonds trakteerden Bianca en Fritz ons op een etentje in een gezellig bergrestaurantje. De olijke en bijzonder vriendelijke eigenaar had twee Oostenrijkse specialiteiten bereid. We vertellen natuurlijk niet wat, dat moet je zelf maar eens gaan proeven. De eigenaar, zelf een grote hondenvriend, zag onze viervoeters graag komen. De mannen van het gezelschap (niet de reuen!), Fritz, Roland en Dirk waagden zich nog aan een snaps, met het argument dat dit de maaltijd beter laat verteren.
 
DogWalkTrail hondenvakantie ervaringen Oostenrijk 2002 zomer
 
„Wilt u het hele vakantie dagboek lezen? Klikt u dan op het documentje hieronder en lees verder
over de grappige verhalen van de familie van Aerschot“
 
Ervaringen familie van Aerschot
 
Yvonne en Roland

Via internet heb ik de site van DWT gevonden en heb ik besloten met mijn zoon Roland (15) en mijn Westhighlandterrier Stanley (1) naar Oostenrijk te gaan.
We hebben een wandeling gemaakt waarvan er talloze zijn in de omgeving allemaal even mooi. ‚ook avonds met de hele groep naar een berghut gegaan waar we heerlijk hebben gegeten met snapps toe.

 
DogWalkTrail hondenvakantie ervaringen Oostenrijk 2002 zomer
 
Met de hele groep de bus in om naar de Gross Glockner te gaan.
Boven bij de GG hebben we samen met Utah en Stanley een wandeling naar de gletsjer gemaakt. Natuurlijk mooie foto’s genomen.
 
DogWalkTrail hondenvakantie ervaringen Oostenrijk 2002 zomer
 
Samen met Bianca en Karlien op het eeuwige ijs boven een gletsjer spleet gehangen. Op de terug weg hebben we gepicknickt en kregen de honden ook wat lekkers. Weer een geweldige dag. Bianca past op Stanley en Roland en ik gaan raften. Met leuke begeleiders eerst een stukje rijden en dan omkleden om te raften. Echt een aanrader en heel erg gaaf.

Vandaag gaat Roland paragliden van de berg de Schmitten hohe in Zell am See. Hij gaat samen met zijn begeleider omhoog met de kabelbaan en even later komen ze naar beneden. Wat een avontuur.
 

DogWalkTrail hondenvakantie ervaringen Oostenrijk 2002 zomer


DogWalkTrail hondenvakantie ervaringen Oostenrijk 2002 zomer
 
Meer over de ervaringen van Yvonne weten?
Klikt u dan op haar naam.
 
Ervaringen Yvonne
Terug naar boven