•  
4 juni 2016  Kanovaren met leden van AMCN onder begeleiding van Dogwalktrail

Een heerlijke dag in Loosdrecht begon met een leuke wandeling langs de Oud-Loosdrechtsedijk , Horndijk, Moleneind en de Kromme Rade. Dat laatste pad vond ik persoonlijk het mooist omdat dit langs de prachtige oevers van de Vuntus, een van Loosdrechtse Plassen loopt. Onderweg was goed te zien dat zowel baasjes als de honden van de wandeling genoten.

Eenmaal aangekomen bij de instapplaats kregen we een lekkere lunch van belegde broodjes met vlees en kaas en wat te drinken, daarna volgde de kano instructies. We werden begeleid door mensen van DogwalkTrail.

Er voer onderweg ook nog een motorboot mee waar we onze spullen in achter konden laten zodat deze veilig zouden liggen en niet nat zouden worden, dit was erg handig.

Het instappen vond mijn hond Yunah een beetje eng maar eenmaal aan boord begon ze al snel te wennen aan het wiebelen van de kano.

Al met al verliep het instappen goed en vlot en toen konden we aan de tocht beginnen!

De vaarroute was erg mooi en rustgevend. Het was prachtig weer en zowel mijn hond als ik zaten enorm te genieten.

Ik zat in de kano samen met Thomas Benningshoff en zijn hond Djuke. We bleken een goed team in het besturen van de kano, daarnaast hadden we leuke gesprekken en de honden waren ook rustig in het bijzijn van elkaar.

Tijdens de kanoroute zagen we een afwisselend landschap van sloten, weilanden, rietvelden, moerasbossen en polders.  Soms moesten we door zeer nauwe sloten varen dan moesten we goed communiceren om de kano in het midden te houden aangezien de honden anders zouden kunnen proberen aan wal te springen. 

We kwamen ook nog andere mensen in boten tegen op onze vaarroute, de meeste keken onze groep vol bewondering na omdat we zo’n apart gezelschap vormden.  7 kano’s met in totaal 11  Malamute’s met hun baas(jes).

Onze eindbestemming was een haventje die gelokaliseerd was achter het Vuntusstrand.

Het uitstappen verliep ook vlekkeloos en na het uitstappen verzamelde we weer op het beginpunt. We kregen weer drinken en wat lekkers uitgedeeld en er volgde een nawoord.

Als laatste zeiden we elkaar allemaal gedag en gingen zowel de baasjes als de honden voldaan naar huis na een bijzonder kano-avontuur.

Ik vond het een dag om nooit te vergeten en zeker voor herhaling vatbaar.

Het doet echt wat om met je hond samen iets te ondernemen en samen te genieten van de rust en de schoonheid die de natuur bied.
Terug naar boven