•  

Ervaringen Oostenrijk zomer 2006

 
Verhaal van Ellen tijdens de alleenreizende week in Oostenrijk:
 

Dinsdag 13 juni:

Ik zal me zelf eerst even voorstellen. Ik ben Amadee en ik ben op DogWalkTrail vakantie. Ik ben een malthezertje van 6 jaar uit. Mijn baasje heeft mij uit het asiel gehaald en daar ben ik blij om want ik word enorm door haar verwend. Vroeger werd ik verwaarloosd maar  nu begin ik al een aardig verwend hondje te worden en er zit behoorlijk wat pit in mijn lijfje. Deze afgelopen week hebben we de film en foto week gehad maar vandaag begon onze echte vakantie. We vertrokken om 9.30 naar zell am see en gingen met de gondel naar de Schmittenhohe. Ik mocht op schoot en kon zo alles zien en had uitzicht over het dal.

Ik zal eerst even de andere hondjes voorstellen. Pluto daar kan ik goed mee over weg dat is een golden die graag met mij wil spelen. Kenzo dat is een Cocker die wil ook altijd spelen maar ik heb daar niet altijd zin in.

 
DogWalkTrail hondenvakantie ervaringen Oostenrijk 2006 zomer
 

Dan hebben we Daylight, hij is een Australien Schepperd hij heeft prachtige mooie haren, daar ben ik niets bij, dan hebben we nog Chica een labrador kruising, voor haar ben ik een beetje bang maar ze doet me gelukkig niets, en dan hebben we Gajus een mechelaar, daar wil ik graag de baas over spelen en dan hebben we Bonnie, dat is een kruising schapendoes daar kan ik het beste mee overweg, zij is niet zo groot. En dan hebben we nog Thomas een Friese stabij, daar kan ik nog geen hoogte van krijgen. En dan nog Tooske de Briard, zij is een hele leuke hond met hele lange haren.

We liepen van de top naar beneden richting de Pinzgauer hutte en dar gingen we over een sneeuwpaadje. Mijn baasje wilde me steeds optillen omdat ze niet wilde dat ik vies zou worden, dit zou mij een zorg zijn maar ze was het gauw zat omdat ze zelf steeds weg glibberde.

 
DogWalkTrail hondenvakantie ervaringen Oostenrijk 2006 zomer
 
In de pinzgauer Hutte hebben we even uit mogen rusten en de baasjes kregen apfelstrudel met koffie en slagroom en ik kreeg maar een beetje water en gelukkig van Pluto's baasje een brokje.Maar we mogen niet zeuren, het weer is goed en wij mogen steeds mee dus mij zal je niet meer horen.

De volgende dag gingen we weer op pad. De temperaturen waren weer behoorlijk gestegen. Bianca had het goed bekeken want we gingen vanuit Piesendorf naar Kaprun lopen lekker langs een watertje waar we lekker konden zwemmen. Ik zwem zelf niet, ik ben bang voor water, zelfs als het regent alhoewel mijn baasje wel een regenjasje voor me heeft. Maar goed ik kon lekker van het uitzicht genieten en lekker uitrusten.

Na dat de baasjes weer eens even koffie hadden gedronken keken de baasjes de berg omhoog en met de steeds stijgendere temperaturen zagen we daar toch wel tegen op. Geen probleem, daar kwam onze reddende engel Fritz met de DWT bus. Met zijn allen in de bus gepropt zijn we naar boven gereden. Na nog een klein stukje lopen stond daar een heerlijk plateau met worst en kaas en brood op ons te wachten en werden er parasols en water voor ons neergezet.

Na de lunch gingen we weer verder maar door de warme temperaturen bleven Bonnie en ik wachten op Fritz, ik werd wel even in de rugzak gestopt maar dat was wel erg warm voor mij en ook voor mijn baasje.


Bianca ging met de rest door naar beneden zo het bos in en daar hebben wij beneden op onze vriendjes gewacht.
Met zijn allen gingen we moe maar voldaan weer naar huis.
Morgen hebben we een vrije dag en dan gaan we overmorgen naar de grote berg met zijn allen.
De Gross Glockner en daar kijk ik al naar uit.

Dikke knuffels van Amadee een malthesertje.
 
DogWalkTrail hondenvakantie ervaringen Oostenrijk 2006 zomer
Terug naar boven