•  

Ervaringen Nederland 2009

 
DogWalkTrail Westerwolde kanoweekend

Geschreven door Claire Ruijs kijk ook even op www.greyhoundfriends.nl

Geen onvertogen blafje!
Op vrijdagmiddag togen Claire en Anneke naar een Groningse boerderijcamping om te genieten van een heerlijk hondenvakantieweekend. Iedereen bracht z’n eigen hondje(s) en tentje mee. Bij aankomst stond er al een grote tent klaar, met een paar picknicktafels en banken, waar de deelnemers zich aan elkaar voorstelden.

Beroemd
Onder die deelnemers bevond zich een dame met twee koningspoedels in traditioneel leeuwentoilet, een moeder en dochter met allebei een Beagle en twee vrouwen met twee golden retrievers. Verder was er een Belgische met een jonge, heel uitgelaten middenslag Schnautzer, Anita met de zo langzamerhand beroemde galgo Gonzo, een jong stel met een mixhond uit Turkije, Claire met opvanggalgo Zappa en Anneke met mixje Sandy. En tot slot natuurlijk de twee mensen die deze hondenvakanties organiseren. Een flinke groep bij elkaar.
 
Westerwolde kanoweekend
 
Historisch

Na een koude nacht begon de zaterdag met een gezamenlijk ontbijt: alles stond klaar om aan te vallen. We kregen uitleg wat we die dag gingen doen: te voet naar Bourtange, waar we met de honden een kanotocht zouden maken en dan te voet weer terug. Het was prachtig weer en er was een mooie route uitgestippeld waarlangs de honden veilig los konden lopen. Onderweg kregen we vragen voorgelegd om onze kynologische kennis te testen. Toen moesten we de honden aanlijnen om door het historisch stadje te lopen – erg leuk! Daar kwamen we aan op de plek waar ze Canadese kano’s verhuurden. Na de lunch doken we de kano’s in.
 
Westerwolde kanoweekend
 
Westerwolde kanoweekend
 
Barbecue
Zappa dook niet alleen zijn kano, maar vrij snel ook het water in. Afijn, hem weer aan boord gehesen en droog gewreven. Het Schnautzertje sprong ook tweemaal lekker overboord. De rest van de honden wist het droog te houden. Na vijf uur kwamen we terug op de camping, waar we heerlijke lekkernijen op de barbecue aantroffen.

Opgelucht
Tegen middernacht zocht iedereen z’n tentje op, al kwam er niet veel van slapen. Het kwik zakte onverwacht richting vriespunt. Zappa wurmde zich bij Claire in de slaapzak, maar kon de volgende ochtend de uitgang niet meer vinden! Een heel gedoe: de slaapzak liep alle kanten op en uiteindelijk kwam z’n koppie tevoorschijn. Helemaal opgelucht keek hij om zich heen...

Simpel
Bij het ontbijt keek iedereen wat slaperig. Maar met een prachtige wandeling voor de boeg kreeg iedereen er snel weer zin in. Al lopend moesten we allerlei spelletjes doen met de honden. Bijvoorbeeld je hond van A naar B op z’n buik te laten kruipen. Hoe zouden de baasjes dit oplossen? Anneke dacht heel simpel: ik doe het gewoon voor, maar Sandy had geen aandacht voor haar voorbeeldig gedrag.
 
Westerwolde kanoweekend
 
Kakelvers
Zappa deed het allemaal opmerkelijk goed, zeker voor een nog maar zes maanden oude hond. Zo zie je maar weer waar een hondenschool al niet goed voor is: jong geleerd is jong gedaan! Gonzo vond het weer veel belangrijker om broodjes te pikken. Die had dus een topweekend: niet alleen een eigen luchtbed, een eigen slaapzak en een gloednieuw zwemvest, maar ook nog kakelverse broodjes toe!

Aanrader
Moe, maar geheel voldaan keerden de twee- en viervoeters naar de camping terug. Ook de tweede dag was voorbijgevlogen. We hadden een heel leuke groep en minstens net zo belangrijk: onder de honden is ook geen onvertogen blafje gevallen! Een aanrader voor iedereen, zo’n weekend!
 
Westerwolde kanoweekend
Terug naar boven